+38 (066) 292-76-26 (Viber)

МОЗОК ЧИ МАШИНИ – ЧИ ВАРТО НЕПОКОЇТИСЯ ЮРИСТАМ ЧЕРЕЗ ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ?

15.02.2018

 

Ми живемо в епоху змін, коли технології починають поступово заповнювати усі закутки повсякденного життя. Здається, що юриспруденція далека від тих сфер, де людський фактор може витіснити машина, але майбутнє вже на порозі. Давайте розберемося чи варто непокоїтися юристам через те, що їхні послуги будуть автоматизовані, спровокувавши зміни на ринку праці?

 

 

Наскільки простішим стало життя з появою смартфонів – одразу зникла необхідність постійно знаходитися біля комп’ютера, не говорячи вже про покращення взаємодії з клієнтами і прискорення реакції на запити. Світ стає швидшим і не секрет, що в юридичній сфері орієнтація на клієнта – першочерговий фактор. Якщо раніше на запит клієнта можна було відповісти протягом дня, то зараз швидкість реагування значно зросла – не більше кількох годин.

 

Електронні технології – крок у майбутнє

 

При цьому рівень професіоналізму має залишатися на високому рівні, а іноді планка навіть підвищується. Юристи змушені були шукати та досліджувати велику кількість інформації – процес, який іноді розтягувався на кілька місяців. Електронні технології дозволяють швидко знайти важливу інформацію.

 

Лише протягом останнього року  в Україні з’явилося 10-12 юридичних стартапів, які поки що повноцінно не замінюють юридичні послуги, але спрощують роботу юристів.

 

Існують програми, що аналізують величезну кількість інформації за лічені хвилини, онлайн-конструктори договорів, аналітичні онлайн-платформи, мобільні додатки для юристів, а також смарт-офіси, які повноцінно функціонують в Україні. Ще однією новацією став чат-бот для розлучень, який розробили українські юристи до дня усіх закоханих.

 

Чат-бот спрощує роботу

 

·         Так, чат-бот від компанії «Юскутум» допоможе скласти і подати заяву, а також сплатити послуги та повідомить, коли треба з’явитись на слухання. Така процедура обійдеться вам у 950 грн., тоді як оформлення у суді коштує 1500 грн.

 

·         Ще один український бот-юрист PatentBot успішно зареєстрував першу торговельну марку в Україні. На це знадобилося лише 15 хвилин! Це так само дозволяє значно зекономити час та гроші.

 

·         Бот OpenDataBotвміє відстежувати зміни в реєстраційних даних бізнесу та стежить за судовими виписками.  

 

·         Також створено телеграм-бот OblavaBot, який допомагає представникам бізнесу шукати та викликати адвокатів на слідчі дії. Навіть результати розгляду справи у суді можливо тепер спрогнозувати за допомогою програми Dom Jurista Analytics, який ґрунтується на індивідуальному аналізі ситуації.

 

Більш того, тепер клієнт може отримати незалежний висновок, що виключає людський фактор.

 

Разом з технічними прогресом ростуть і клієнтські вимоги - бути не просто традиційним юристом, а свого роду юридичним бізнес-консультантом, який буде консультувати і з суміжних областей права та бізнесу. Мало бути професійним юристом, потрібно бути експертом у галузі якою займається його клієнт.

 

Як бути із конфіденційністю?

 

Разом з тим залишається декілька моментів, які можуть непокоїти клієнтів. Перш за все конфіденційність наданої інформації. Розробники постійно підвищують рівень безпеки своїх «електронних творінь», але поки що є можливість витоку інформації у разі хакерських атак.

 

Конфіденційність має першочергове значення і юристам важливо знати, що технології в галузі безпеки інформації швидко розвиваються. Також, варто пам’ятати, що юридична професія – це в першу чергу довіра між клієнтом та юристом, майстерність переговорів, а також мистецтво тлумачення законодавства так, як цього вимагає кожен раз конкретна ситуація, а не просте цитування законів. Погодьтеся, такі вміння ще не скоро вдасться автоматизувати.

 

Технології мають величезний потенціал, вони автоматизують рутинні процеси, дозволяють економити час і кошти та спрощують систему взаємовідносин клієнт-юрист.  Вже зараз можна бути впевненими, що в майбутньому новітніх технології покладуть край традиційній юридичній практиці, але юрист все ж залишить за собою роль аналітика та посередника у переговорах, якого не зможуть повністю замінити електронні програми.

 

Наше завдання – встигнути за прогресом, а автоматизацію у юридичній сфері варто перетворити із завади на нові стандарти професії.

 

Автор – Дар’я Сяміна