+38 (066) 292-76-26 (Viber)

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗБЕРІГАТИ ДОКУМЕНТИ І ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО?

24.06.2018

 

"У мене стільки документів, що, боюсь, і у моїх документів є документи", говорив Габріель Зевін.

 

У будь-якої успішної компанії або підприємця їх незліченна кількість і правильне зберігання документів – важливий момент будь-якої діяльності. Жоден бізнес не застрахований від перевірки та обшуку, що здійснюються правоохоронними органами, фіскальною службою, прокуратурою, СБУ.

 

Після їх візиту можуть бути вилучені усі документи компанії: бухгалтерські чи юридичні, і навіть комп’ютерна техніка, що імовірно містить інформацію, яка підтверджує ті чи інші обставини вчинення правопорушень.

 

Якщо справа доходить до суду, то навіть за умови винесеного рішення на користь підприємця, повернути усі вилучені документи складно, а іноді неможливо. Доведеться неодноразово звертатися до суду, що тягне за собою втрату часу та фінансів.

 

Що таке "адвокатське зберігання документів"?

 

У пригоді стане поняття «адвокатське зберігання документів». Це послуга, яка може бути корисна як фізичним, так і юридичним особам, і дозволяє захистити важливі документи або носії інформації від незаконного втручання державних органів. Професійні права адвоката гарантуються і охороняються Конституцією України та Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (далі – Закон).

Відповідно до статті 22 Закону, будь-яка інформація, яка стала відома адвокату в ході вчинення адвокатської діяльності, а також складені ним документи, інформація, що зберігається на електронних носіях, та інші документи та відомості, є частиною адвокатської таємниці.

 

Забороняється вимагати від адвоката надання відомостей, що є адвокатською таємницею. З даного питання адвокат не може бути допитаний, крім тих випадків, якщо особа, яка довірила відповідні відомості, звільнила адвоката від обов'язку зберігати таємницю в порядку, передбаченому законом.

Крім того забороняється проведення огляду, розголошення інформації чи вилучення документів, пов'язаних зі здійсненням адвокатської діяльності.

Якщо адвокат прийняв від клієнта, в рамках договору і в якості надання правової допомоги, певні документи або інформацію – на них поширюється положення зазначеного Законуі гарантія невтручання в діяльність адвоката.

 

Що є предметом адвокатської таємниці?

Питання, з яких громадянин або юридична особа зверталися до адвоката, консультації, поради, роз'яснення та інші відомості, отримані адвокатом під час здійснення професійних обов'язків.

За умови вилучення документів і техніки в адвоката, матеріали, які у них містилися, будуть вважатися неналежними доказами в рамках кримінального процесу.

 

Яким чином відбувається захист?

Адвокат підписує з Вами договір на надання юридичних послуг, одним з пунктів якого буде передача документів для дослідження і оцінки, що і буде становити адвокатську таємницю. У разі проведення обшуку або виїмки, Ви надаєте договір з переліком документів. Інші питання з правоохоронними органами вирішує адвокат.

 

Хто підпадає під дію адвокатської таємниці?

 

Зберігати адвокатську таємницю зобов'язані сам адвокат, його помічники або інші особи, які перебувають з адвокатом в трудових відносинах. Відповідно до відомостей, що становлять адвокатську таємницю, ані адвокат, ані інші відповідальні особи не можуть бути допитані. Чинне законодавство забороняє проведення огляду, розголошення або виїмку документів, які пов'язані з безпосереднім здійсненням адвокатом своєї професійної діяльності.

 

Які документи необхідні для укладання договору з адвокатом?

 

  • завірена копія паспорта та ідентифікаційного податкового коду для фізичних осіб;
  • або  завірена копія паспорта та ідентифікаційного податкового коду підприємця, а також копія виписки про державну реєстрацію для юридичних осіб;
  • або завірена копія статуту, виписки з ЄДРПОУ юридичної особи та документів, що підтверджують повноваження директора.

 

Порядок передачі документів на зберігання:

 

  1. Укладення договору з адвокатом;
  2. Повний опис кожного переданого документу, а також формування акту прийому-передачі;
  3. За умови передачі однотипних документів (або документів у великій кількості), вони повинні бути зшиті та пронумеровані.

 

В разі проведення будь-якої перевірки компанії клієнта контролюючими або іншими держорганами, а також в разі спроби вилучити документи компанії, клієнт пред'являє Акт передачі документів на адвокатське зберігання. Надалі з контролюючими та іншими правоохоронними органами спілкується адвокат.

 

Адвокатське зберігання документів – спосіб обмежити доступ до документів третіх осіб, а також захистити їх від незаконного вилучення правоохоронними органами.

 

Автор - Дар'я Сяміна